ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: Μετέφερε στον Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τα ζητήματα των λιμενικών της περιοχής

Βόλος - Λιμενικοί - ΠΟΛ - Συνάντηση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με τον Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ - 24/12/2021
Συνάντηση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος με τον Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ – 24/12/2021

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδος (μέλος της ΠΟΛ) σε συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (4η ΠΕΔΙΛΣ) μετέφερε μια σειρά από ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν όσους υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης του. Μεταξύ άλλων τόνισαν για άλλη μια φορά την αντίθεση της Ένωσης στο νέο Προεδρικό Διάταγμα Μεταθέσεων και την ανισομερή κατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος:

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Συνάντηση με τον Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο

Πραγματοποιήθηκε την 24-12-2021 συνάντηση του νέου ΔΣ της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο  με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ είναι γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες της Ένωσής μας με βασικότερο αυτό που αφορά στη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων .

Τονίστηκε για ακόμη μία φορά η αντίθεσή μας στο νέο ΠΔ Μεταθέσεων ενώ αναδείξαμε τα επιπρόσθετα ζητήματα που ανέκυψαν με την ανισομερή κατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων, ζητήματα που η Ένωσή μας είχε εντοπίσει κατά τη ψήφιση του Ν.4676/20 και για το λόγο αυτό είχε προσχωρήσει σε ένστολη τον Φεβρουάριο του 2020 . 

Στη πρόσφατη συνάντηση με το Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο συζητήθηκε η προοπτική της αύξησης των οργανικών θέσεων κατά 1000 άτομα. Ζητήσαμε από τον κ. Διοικητή σε περίπτωση που η νέα αύξηση προχωρήσει, να ενισχύσει από τη θεσμική του θέση  το αίτημα της Ένωσής μας για την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου, τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης την αύξηση των θέσεων στην Αγ.Κυριακή Τρικέρων, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποραδων που εδώ και πολλά έτη υπηρετούν με σύνθεση στο 60-70%.

Εκτενής συζήτηση έγινε για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλωτό ασθενοφόρο ΠΛΣ 1067 που έχει διατεθεί για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο με πλήρωμα, συναδέλφους που υπηρετούν στην οικεία Λιμενική Αρχή. Από πλευράς μας ζητήθηκε από την Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η ενίσχυση της υπηρεσίας με 2 νέα στελέχη (με ειδικότητα αρμενιστή) που αποφοίτησαν από τη σχολή Λ/Φ ενώ το ίδιο έγινε και με 2 στελέχη που τοποθετούνται στην Αλόννησο. Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος έχουμε ζητήσει την ενίσχυση και της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου . 

Ζητάμε παράλληλα να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα το πλήρωμα του ΠΛΣ 1067 Λ/Τ Σκοπέλου  και κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια  κάψουλας μεταφοράς ασθενών για τον Covid-19  που θα παραμείνει στη Σκόπελο ενώ τονίσαμε την αναγκαιότητα της επαρκούς  προμήθειας ιατρικών στολών προστασίας από τον φονικό ιό.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος για ακόμη μία φορά θα ευχαριστήσει τον  Διοικητή της 4Ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί αρωγός στην Ένωσή μας και στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Πηγή: omospondia.gr

Δείτε ακόμα...