ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων – Κεντροδυτικής Ελλάδας: Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας

Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021
Συνάντηση του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 9/4/2021 / Πηγή: ALT.GR

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας σε προηγούμενη Ερώτηση του ΚΚΕ, η Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Λιμενοφυλάκων – Κεντροδυτικής Ελλάδας (μέλος της ΠΟΛ) εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει τα μέλη της. Στο Δελτίο Τύπου επισυνάπτονται και η Ερώτηση του ΚΚΕ (14/4/21) και η απάντηση του Υπουργού.

Την Παρασκευή 09 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας (ιδρυτικό μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ Π.Ο.Λ.) είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων κο. Κωνσταντίνο Πελετίδη καθώς και με  εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. 

Κατά την συνάντηση, αναδείξαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ. όπως,  η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η υπερεργασία, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή κάτι που πολλές φορές γίνεται αιτία οι ίδιοι οι συνάδελφοι να δαπανούν δικούς τους πόρους για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εργασίας τους,  το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται σε αρκετές Λιμενικές αρχές καθώς και η έλλειψη εκπαίδευσης και εξειδίκευσης  σε μεγάλο αριθμό στελεχών. 

Την  15 Απριλίου 2021 η Κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε. και με Αριθ. Πρωτ.: 5997 κατέθεσαν  ερώτηση στην βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για όλα όσα ως Ένωσης Λιμενοφυλάκων είχαμε αναδείξει . 

Την  21 Μαΐου 2021 ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης  με έγγραφο του προς την Βουλή των Ελλήνων  και με  Αριθ. Πρωτ.: 1500.1/ 35979 /2021/153 απάντησε στα ερωτήματα των βουλευτών κ. Ν. Παπαναστάση  και κ. Θ. Παφίλη. (επισυνάπτονται) 

Αγαπητές αγαπητοί συνάδελφοι. 

Ως ένωση Λιμενοφυλάκων αλλά και ως Π.Ο.Λ. από την πρώτη ημέρα ίδρυσης μας προσπαθούμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, προκειμένου υπάρξει ελπίδα να ακουστούν από ευήκοα ώτα φορέων οι οποίων θα συνδράμουν με ορθολογικό τρόπο στην εξέταση του δικαίου ή μη χαρακτήρα των αιτημάτων-παραπόνων και να  δώσουν λύσεις και διεξόδους σε αδιέξοδες χρόνιες καταστάσεις.   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ  

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

         ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                   ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ 

Με πληροφορίες από Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ)

Δείτε ακόμα...