ΕΠΛΣ Νότιας Πελοποννήσου: Διαμαρτυρία για την κατανομή των οργανικών θέσεων στο Νομό Μεσσηνίας

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) της Νότιας Πελοποννήσου
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) της Νότιας Πελοποννήσου

Με νέα διαμαρτυρία επανέρχεται η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) της Νότιας Πελοποννήσου εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την κατανομή των οργανικών θέσεων στο Νομό Μεσσηνίας και τη διατήρηση των μονών πληρωμάτων στα σκάφη των Λιμεναρχείων Καλαμάτας και Πύλου.

Οι οργανικές θέσεις του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ανακατανεμήθηκαν πρόσφατα και ενισχύθηκαν υπηρεσίες στο Αιγαίο, αλλά για τις υπηρεσίες στο νομό η σχετική υπουργική απόφαση δεν προβλέπει την αύξηση θέσεων που προσδοκούσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου. Η ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου διεκδικεί χρόνια να λυθεί το πρόβλημα στελέχωσης στα πλωτά μέσα της περιοχής. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σαράντος Καμβύσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί, όπως λέει, οι οργανικές θέσεις μειώθηκαν, τουλάχιστον κατά 10%, αντί να αυξηθούν.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, οι οργανικές θέσεις παρέμειναν στο σύνολο 56 (50 συν 6 πλήρωμα σκάφους). Σύμφωνα με την πρόταση του συνδικαλιστικού φορέα θα έπρεπε να αυξηθούν συνολικά σε 65 (55 συν 10 πλήρωμα σκάφους).

Σαράντος Καμβύσης - ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου
Φώτο Αρχείου / Σαράντος Καμβύσης – ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου

Η μη αύξηση των οργανικών θέσεων σημαίνει ότι τα πληρώματα στα παράκτια περιπολικά θα εξακολουθήσουν να μην έχουν αντικαταστάτη μηχανικό ή κυβερνήτη, οπότε παραμένουν με μονό πλήρωμα. Με συνέπεια “στην Καλαμάτα, την Πύλο και τη Νεάπολη οι διπλωματούχοι καπετάνιοι και μηχανικοί που στελεχώνουν τα σκάφη να βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Κι αυτό γιατί είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο για ό,τι κι αν συμβεί”, εξηγεί ο Σ. Καμβύσης. Προσθέτει, δε, πως επανειλημμένα οι συνδικαλιστές του κλάδου έχουν επισημάνει το πρόβλημα στη φυσική και πολιτική ηγεσία.

Η ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου ενημέρωσε σχετικά και τους βουλευτές Μεσσηνίας από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε διαφώνησε με το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την κατανομή του προσωπικού στο νομό, ζητώντας την παρέμβασή τους πριν ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης προβεί στην κύρωση του τροποποιημένου κανονισμού.

ΕΠΛΣ Νότιας Πελοποννήσου: Η νέα κατανομή οδηγεί σε απαξίωση των Λιμενικών Αρχών στη Μεσσηνία

Χθες η ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου δημοσίευσε διαμαρτυρία τονίζοντας πως η νέα κατανομή οργανικών θέσεων οδηγεί σε μαρασμό τις υπηρεσίες στη Μεσσηνία και καταδικάζει τα στελέχη στα πλωτά μέσα σε μόνιμο καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Με πληροφορίες από eleftheriaonline

Δείτε ακόμα...