ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου: Κανένας λιμενικός δεν μπορεί να εργάζεται σε μόνιμο καθεστώς υπερεργασίας

Προσφυγικό - Μετανάστες - Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ν/Γ 518) στο λιμάνι της Μυτιλήνης (Λέσβος) / Οκτώβριος 2021
Φώτο Αρχείου / Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ν/Γ 518) στο λιμάνι της Μυτιλήνης (Λέσβος) / Οκτώβριος 2021 / Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΧΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Νοτίου Πελοποννήσου, μετα απο παράπονα συναδέλφων τους, επαναφέρει ζητήματα που αφορούν λιμενικούς που αποσπώνται στις Λιμενικές Αρχές Ανατολικού Αιγαίου. Η Ένωση τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα στέλεχος που υπηρετεί ή αποσπάται σε οπουδήποτε υπηρεσία και ειδικά στις κρίσιμες λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου δεν μπορεί να εργάζεται σε μόνιμο καθεστώς υπερεργασίας.» Αναλυτικά:

Παρέμβαση ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

“Η Ένωση μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων στελεχών που είχαν μετακινηθεί για εκτέλεση υπηρεσίας σε Λιμενικές Αρχές στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα παρατηρείται οι προϊστάμενοι των Λιμενικών Αρχών να προβαίνουν στην καταστρατήγηση του Π.Δ 68/03 και οποιαδήποτε προσπάθεια διαμαρτυρίας από μέρους των συνάδελφων να αντιμετωπίζεται με την μέθοδο εργασιακού bullying.

Δυστυχώς πολύ φοβούμαστε ότι αυτό πραγματοποιείται με την γνώση- ανοχή της φυσικής ηγεσίας του Σώματος γιατί πως αλλιώς θα βλέπαμε να αποσπούνε πλωτά από την ηπειρωτική χώρα με την ελάχιστη σύνθεση μονού πληρώματος να εκτελούν καθημερινή 24 η υπηρεσία όταν και πολύ σωστά στις λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου έχουν για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας διπλά και τριπλά πληρώματα.

Επίσης αναρωτιόμαστε πως η Ηγεσία έχει αφήσει υποστελεχωμένες υπηρεσίες από την διαδικασία των μεταθέσεων με την πρόφαση της έλλειψης πιστώσεων (300 χιλιάδες ευρώ για το 2022) και τη ίδια ώρα εξασφαλίζονται εκατομμύρια ευρώ για εκτέλεση υπηρεσίας(αποσπάσεις) στις λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου.

Κανένα στέλεχος που υπηρετεί ή αποσπάται σε οπουδήποτε υπηρεσία και ειδικά στις κρίσιμες λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου δεν μπορεί να εργάζεται σε μόνιμο καθεστώς υπερεργασίας. Για να μην γίνει από την Ηγεσία διαστρέβλωση της πρόθεσης της διαμαρτυρία μας, που είναι και προσφιλή τακτική, δηλώνουμε ότι τιμούμε και αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο των στελεχών που υπηρετούν στις λιμενικές αρχές του Α. Αιγαίου.

Αλλά δεν μπορούμε να παρατηρούμε εργασιακό bullying από τους προϊστάμενους των Λιμενικών Αρχών, πολύμηνες αποσπάσεις με μονά πληρώματα ελάχιστης σύνθεσης των πλωτών οδηγώντας τα στελέχη στα όρια της βιολογικής εξόντωσης με την πρόφαση-δικαιολογία της καταβολής των κουτσουρεμένων από το 2016 εκτός έδρας .

Ενημερώνουμε τους ιθύνοντες ότι συλλέγουμε στοιχεία για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και των συνθηκών και εάν απαιτηθεί θα απευθυνθούμε με τον νομικό μας σύμβουλο στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Τέλος αυτές οι καταστάσεις θα είχαν αμβλυνθεί εάν δεκαεννιά χρόνια από τη θέσπιση Π.Δ ωραρίου εργασίας εξεταζόταν το πάγιο αίτημα μας, εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, καθώς ο Οργανισμός και ρόλος των στελεχών που υπηρετούν σε αυτόν θυμίζει ελάχιστα τις, συνθήκες του 2003.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...