ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ερμηνεύονται κατά το δοκούν

Λιμενικό Σώμα - Παράκτιο περιπολικό ΛΣ136 (CB-90 H.C.G) πλαγιoδετημένο μπροστά στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας
Φώτο αρχείου / Λιμενικό Σώμα – Παράκτιο περιπολικό ΛΣ136 (CB-90 H.C.G) πλαγιoδετημένο μπροστά στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Βορείου Ιονίου (Μέλος της ΠΟΛ) καταγγέλλει την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με αφορμή περιστατικό διάσωσης μεταναστών και προσφύγων από πλωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου (Κ.Λ) Κέρκυρας. Με την ανακοίνωσή της η Ένωση αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί αλλά και ευρύτερα οι ένστολοι και οι εργαζόμενοι, να ερμηνεύονται κατά το δοκούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα η Ένωση αναφέρεται σε περιστατικό έρευνας και διάσωσης δεκαεπτά προσφύγων και μεταναστών εκ των οποίων τρεις βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό. Στην επιχείρηση συμμετείχε μεγάλο μέρος των υπηρετούντων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας με αποτέλεσμα την συρροή κρουσμάτων μεταξύ των λιμενικών.

Μάλιστα τονίζεται ότι δεν είναι δυνατόν, όταν είκοσι και πλέον άτομα, όντας επιβαίνοντες όλοι σε ένα σκάφος επί τέσσερις ώρες – όσα μέτρα αυτοπροστασίας και αν έχουν λάβει – να μην θεωρούνται μετά ότι έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα. Στα τρία μέλη του πληρώματος που ήρθαν αντικειμενικά σε επαφή θα έπρεπε να προστεθούν και συνάδελφοί τους που υπηρετούν στο Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας, στην Ασφάλεια, στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.). Όσοι δηλαδή διενέργησαν τους σωματικούς ελέγχους ή βοήθησαν στη διάσωση κι αποβίβαση.

Μ’ άλλα λόγια θα έπρεπε όλοι όσοι αντικειμενικά ήρθαν σε επαφή με τους νοσούντες να τεθούν σε καραντίνα. Σύμφωνα με την Ένωση αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να έχουν νοσήσει κάποιοι από τους εμπλεκόμενους. Οι υπεύθυνοι ερμήνευσαν τα πρωτόκολλα κατά το δοκούν βάζοντας σε κίνδυνο όλο το προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η Ένωση εκφράζει την ελπίδα να μην μεγαλώσει η λίστα των νοσούντων συναδέλφων τους.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου εδώ

ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου - Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου
Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου

Δείτε ακόμα...