Εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη: Η έλλειψη μέτρων ασφάλειας και η εντατικοποίηση μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε αρένες θανάτου

Τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ για το εργοδοτικό έγκλημα με δύο νεκρούς οικοδόμους στην Μονάδα 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, ξεκινώντας την ομιλία της στην Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Όπως τόνισε, η έλλειψη των μέτρων της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που απογειώνουν τον βαθμό εκμετάλλευσης, μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε αρένες θανάτου. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα γεγονότα θα πολλαπλασιαστούν εάν περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για 10ωρη δουλειά και εντατικοποίηση της εργασίας και της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να σταματήσει η ζωή τους να γίνεται λίπασμα στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών, κατέληξε η Μαρία Κομνηνάκα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...