Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποιήσεις για την Υγεία

Υγεία - Κινητοποίηση - Ν. Κεφαλλονιάς
Φωτό αρχείου από παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία

Σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Αυτή ήταν η απόφαση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού φορέα και συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το βράδυ της Τρίτης. Συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού των δύο νησιών, που να καταλήγει σε μηχανοκίνητη πορεία, μέσα στην επόμενη βδομάδα, ως μια αρχή σε αντίστοιχες δράσεις το επόμενο διάστημα.

Στο κάλεσμα του ΕΚΚ-Ι, ανταποκρίθηκαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων «Ο Άγιος Μηνάς», η ΕΛΜΕΚ-Ι και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Επίσης, τη συμφωνία του με τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου, εξέφρασε με επιστολή του το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Όπως τονίστηκε εισηγητικά, από τον πρόεδρο του ΕΚ, Γιώργο Γαβρίλη, η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Κεφαλονιάς, έχει φτάσεις το απροχώρητο. Το ΓΝ Αργοστολίου, ξέμεινε από δικό του παθολόγο (βγήκε σε αναστολή ο μοναδικός που υπήρχε) και τις ανάγκες εξυπηρετούν γιατροί της αντίστοιχης ειδικότητας που μετακινήθηκαν από Κέντρα Υγείας. Στο ίδιο Νοσοκομείο, λιποθύμησε εν ώρα εργασίας πριν από μερικές μέρες η μοναδική αναισθησιολόγος, ως αποτέλεσμα των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας.

Μεγάλα προβλήματα επικρατούν στο Ληξούρι, ενώ λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα και των μετακινήσεων του προσωπικού, έχουν αποψιλωθεί από γιατρούς τα Κέντρα Υγείας στην υπόλοιπη Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ακόμη και οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥ.

Δείτε ακόμα...