Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας

ΜΑΤ Νέα Σμύρνη Καταστολή
Νέα Σμύρνη 7/3/2021

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Θανάση Νταβούρα Α’ αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ και προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό μόνο ως εμετικές μπορούν να χαρακτηριστούν, προκαλώντας το κοινό λαϊκό αίσθημα.

Αυτούς που αποκαλεί ως «αντικοινωνικά κομπλεξικά αποβράσματα», είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι επίσημοι φορείς και τα Σωματεία των εργαζομένων που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δεν κάτσανε με σταυρωμένα τα χέρια και κάνανε πράξη το σύνθημα «τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή».

Η εικόνα του αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη να χτυπάει έναν απλό συνάδελφο μας ούτε τυχαία ήταν ούτε άσχημη. Έρχεται και αυτή να προστεθεί στα τόσα πολλά πλέον και όχι μεμονωμένα επεισόδια καταστολής που συμβαίνουν σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί. Για αυτό τον λόγο και ο ίδιος ο κ. Νταβούρας στις δηλώσεις του άλλαζε συνέχεια τον χαρακτηρισμό για αυτά τα γεγονότα. Την μία ήταν «μία πολύ άσχημη εικόνα», μετά από λίγο έγινε «μία ατυχής στιγμή» και στο τέλος ήταν «μία άσκηση υπέρμετρης ίσως βίας». Για εμάς και το ταξικό εργατικό κίνημα συνολικότερα όμως είναι μόνο ένα πράγμα : βίαιη και άγρια καταστολή σε κάθε αγωνιστική μορφή και δράση.

Όμως ο κ. Νταβούρας συνέχισε βάζοντας στην ομιλία του κάτι το οποίο δεν αναφέρεται συχνά και έχει αξία. Ότι «η αστυνομία υπηρετεί την νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση» και ότι είναι «η μοναδική συγκροτημένη ομάδα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας που μπορεί να ασκήσει νόμιμη βία». Συνέχισε λέγοντας ότι σε όποιον δεν αρέσει μπορεί απλώς «να πάρει ξυδάκι και να πάει στην Β. Κορέα. Εμείς έχουμε αστική δημοκρατία και όποιος γουστάρει». Ο μηχανισμός δηλαδή του αστικού κράτους, το μακρύ του χέρι που το προφυλάσσει από τον εχθρό λαό.

Τέλος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Νταβούρα ότι δεν ξεκινήσαμε να διεκδικούμε όλα αυτά που μας ανήκουν με την αρχή της πανδημίας, απλώς δεν σταματήσαμε ποτέ. Φυσικά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και χωρίς να «φτυνόμαστε μεταξύ μας» όπως δήλωσε. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση σε κάθε μας κινητοποίηση να στέλνει τις δυνάμεις καταστολής, μπορεί να κάνει ακόμη και τώρα (παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος ακριβώς) πράξη τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των υγειονομικών και των υπόλοιπων φορέων.

Θέλουμε να δηλώσουμε και να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το εξής. Τέτοιες δηλώσεις δεν τρομοκρατούν το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Αντίθετα, μας πεισμώνουν και μας δείχνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο γιατί πρέπει να ριχτούμε ακόμη περισσότερο με όλες μας τις δυνάμεις στην μάχη για την ζωή που μας αξίζει!!!

Δείτε ακόμα...