Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δεν θα περάσουν τα σχέδια των νόθων εργατοπατέρων – Συγκέντρωση σήμερα έξω από τα Δικαστήρια

Από παλιότερη κινητοποίηση

Μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, απευθύνει το ΔΣ του φορέα. Καλεί ταυτόχρονα, σε μαζική συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ., έξω από τα Δικαστήρια της πόλης, όπου δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, των νόθων και απαξιωμένων εργατοπατέρων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που επιδιώκουν με μηχανουργίες να «κατσικωθούν» στη διοίκηση του φορέα.

Πρόκειται για συνέχεια των ενεργειών, όλων αυτών που έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού της πόλης, παρά και το γεγονός, ότι στο συγκεκριμένο αίτημα που είχαν καταθέσει τον Ιούλιο, το μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών απέρριψε με Προσωρινή Διαταγή την αίτησή τους (καθώς σήμερα υπάρχει νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση).

Την ίδια ώρα, που τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς μεγαλώνουν καθημερινά, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα εντείνεται, η πανδημία θερίζει μαζί με την τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία, οι νόθοι συνδικαλιστές, περί άλλων… τυρβάζουν.

«Για άλλη μία φορά οι νόθοι, αυτοί που τους παραμέρισαν οι εργαζόμενοι της Πάτρας, προσπαθούν μέσω των δικαστηρίων να μπούνε πάλι στο Εργατικό Κέντρο. Τονίζουμε, ότι ο φορέας έχει διοίκηση και θα συνεχίσει να την έχει», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος, Δημήτρης Μαρμούτας, που με δήλωσή του στο Ριζοσπάστη, επεσήμανε:

«Τα τελευταία πάνω από τρία χρόνια, έχουμε βρεθεί στο πλευρό και την αγωνία των εργαζομένων της πόλης, συνολικά του λαού της, που μας αγκάλιασε και μας στηρίζει. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι».

Ειδικά για τη δράση του ΕΚ σήμερα, τόνισε: «Θέλουν να βάλουν χέρι στο Εργατικό Κέντρο, γιατί τους ενοχλεί η ανάπτυξη των αγώνων. Η σημερινή Διοίκηση, έχει βγει μπροστά οργανώνοντας την πάλη, από τα μικρότερα έως τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σταθήκαμε και στεκόμαστε στο πλευρό εργαζομένων, σωματείων, όπως τελευταία με τους επαγγελματίες μουσικούς. Βγήκαμε επίσης μπροστά για μεγάλα ζητήματα, όπως η προστασία του λαού από την πανδημία, η ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, αγώνα που συνεχίζουμε με νέα πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει στην πόλη».

Με βάση και τα παραπάνω, αναφερόμενος στο αίτημα των νόθων για αλλαγή διοίκησης, σχολίασε: «Δεν τους ενδιέφεραν και δεν τους ενδιαφέρουν όλα αυτά. Ήταν και παραμένουν, μακριά από τις ανάγκες και την αγωνία των εργατοϋπαλλήλων. Τους ενδιαφέρει μόνο, την ώρα που η Κυβέρνηση και η εργοδοσία εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ως ένα μέρος και αυτοί αυτού του μηχανισμού, να μην υπάρξουν αντιδράσεις, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά να επικρατεί σιγή… νεκροταφείου. Έτσι, θα μπορούν και οι εργοδότες της περιοχής να υλοποιούν ανενόχλητοι όλο αυτό το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση. Πρόκειται για όλους αυτού που είναι… άφαντοι και εμφανίζονται δήθεν να εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζομένους».

Κάλεσε τέλος, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Το δίκιο είναι με το μέρος μας, δίπλα μας έχουμε ζωντανά συνδικάτα και αγωνιστές συνδικαλιστές».

Δείτε ακόμα...