Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Μαχητική απάντηση στα σχέδια νόθων και εργοδοσίας – Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις 8 Οκτώβρη

Παλιότερη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας
Φώτο Αρχείου / Παλιότερη κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας / Πηγή: ΕΚΠ

Μαχητική, μαζική συγκέντρωση συνδικαλιστών και εργαζομένων, απάντηση στα βρώμικα σχέδια των απαξιωμένων και νόθων εργατοπατέρων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που επιδιώκουν να «κατσικωθούν» στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μέσα από μηχανορραφίες, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια της πόλης, μετά από κάλεσμα της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησής του.

Αφορμή και γι’ αυτήν τη συγκέντρωση στάθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των ανύπαρκτων συνδικαλιστών, για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στο ΕΚ, που το δικαστήριο ανέβαλε για τις 8 Οκτώβρη. Πρόκειται για συνέχεια των πολύτιμων για την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της «δράσεων» των συγκεκριμένων «συνδικαλιστών» που συνεχίζουν το δικό τους «βιολί».

Αυτά παρά το γεγονός ότι, την ίδια ώρα, τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς γιγαντώνονται, αφού σκοπός τους είναι, με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της εργοδοσίας, να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης.

Ηταν τέτοιο το θράσος τους που προκαλούσαν μάλιστα το συγκεντρωμένο πλήθος κατά την είσοδό τους στα δικαστήρια. Να σημειωθεί ότι σε απόλυτη συγχορδία λειτουργεί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιστρατεύοντας μάλιστα και δικό της δικηγόρο που τον έστειλε να υπερασπιστεί τους νόθους των σωματείων – «μαϊμού» και των νεκρών ψηφισάντων! Ετσι εννοούν, όλοι αυτοί, το συνδικαλιστικό κίνημα! Γι’ αυτό συνεχίζουν με δεκάδες προσφυγές και δικαστήρια να προσπαθούν να καθαιρέσουν τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Κατά τη διάρκεια εκδίκασης των τελευταίων ασφαλιστικών μέτρων, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, έγινε προσπάθεια από την αστυνομία να διαλύσει τη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό, με την αποφασιστική στάση των παρευρισκόμενων συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτήν τη σαπίλα, το κύριο σύνθημα που βγήκε από τα χείλη των συγκεντρωμένων ήταν ότι «Δεν θα τους περάσει», υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνει το χατίρι στους νόθους, στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που τη στηρίζουν, το Εργατικό Κέντρο να αλλάξει χέρια, να «παραδοθεί» σε όσους το λυμαίνονταν για δεκαετίες, εις βάρος των εργαζομένων της πόλης.Προχωράμε μπροστά, με ακόμα πιο δυνατούς αγώνες!

«Προχωράμε μπροστά! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και νόθους εργατοπατέρες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με αφορμή την κινητοποίηση της Παρασκευής. Σχολιάζοντας την «κατρακύλα» των απαξιωμένων συνδικαλιστών σημειώνει: «Είναι εχθρικοί απέναντι στους αγώνες μας, δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας ανησυχίες, με τις δικές μας διεκδικήσεις. Θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, με σκυφτό κεφάλι, να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία τι θα χάσουν, ενώ ταυτόχρονα να μην ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες και τη λειτουργία των συνδικάτων. Θέλουν στην Πάτρα ξανά ένα ΕΚ – μηχανισμό διαχείρισης δεκάδων προγραμμάτων, αξιοποιώντας και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Με σημαντικό χρηματικό όφελος βεβαίως των ίδιων, όπως έκαναν για δεκαετίες. Δηλαδή, μηχανισμό εξαγοράς, διαφθοράς και φθοράς συνειδήσεων».

Η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να τους απομονώσουν και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν σε κάθε κλάδο και επιχείρηση για να πάρει ανάσα η εργατική τάξη της πόλης μας, να νιώσει τη δύναμή της στο μπλοκάρισμα αντεργατικών διατάξεων και νόμων, στη διεκδίκηση αιτημάτων που θα βάζουν στο προσκήνιο τις δικές τους ανάγκες.

Απευθύνει εκ νέου κάλεσμα για το παμπατραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία τη Δευτέρα 13/9, στις 7 μ.μ. (βλ. σελ. 4). Καλεί επίσης σε συμπαράσταση και συμμετοχή στους αγώνες των πυρόπληκτων του νομού, καθώς και σε συγκεντρώσεις στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στην ακρίβεια, στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Προχωράμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τα συνδικάτα μας, στο ίδιο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Νόμος είναι το δικό μας δίκιο!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα...