Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να μην εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες στη Μουργκάνα

Ανεμογεννήτριες στην Εύβοια

«Να μην εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες στη Μουργκάνα» απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

«Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Μουργκάνα τους μόνους ωφελημένους που θα έχει είναι οι μεγάλοι ενεργειακοί επιχειρηματικοί όμιλοι» σημειώνει και προσθέτει πως «αυτοί είναι που αρπάζουν την ευκαιρία για να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους και να βγάλουν τεράστια κέρδη καταστρέφοντας παράλληλα τον φυσικό πλούτο της Μουργκάνας με τεράστιες επιπτώσεις στη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού.

Την ίδια στιγμή ο λαός της Θεσπρωτίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς ρεύμα στο σπίτι του, στο μαγαζί και στο χωράφι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σπιτιών που δεν έχουν ρεύμα. Ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής της Μουργκάνας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα γιατί θα μείνουν χωρίς βοσκοτόπια.

Καλούμε τον λαό της Θεσπρωτίας να μη συμβιβαστεί με αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και να βγει στον αγώνα χωρίς καμία αναμονή και χωρίς να περιμένει κανέναν σωτήρα. Η πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων που φέρνουν σε δεινή θέση τον λαό μας είναι επιλογές όλων των κυβερνήσεων στη χώρα μας που υπηρετούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δεν θα επιτρέψουμε τη καταστροφή του περιβάλλοντος, δεν θα ζήσουμε στο σκοτάδι της ενεργειακής φτώχειας!». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Δείτε ακόμα...