Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου
Παλιότερη Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για την Υγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει την κλήση σε προκαταρκτική εξέταση του Προέδρου του Γιώργου Κωνσταντίνου, από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου (σήμερα Πέμπτη 18/6 και ώρα 12.00), κατά παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, αναφορικά με την διαδήλωση που έλαβε χώρα 18/2/2020 στο Λιμάνι της Ζακύνθου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων και με το νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ, με το νόμο κατά των απεργιών, προσπαθεί να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους εργασιακούς χώρους. Επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι οι εργαζόμενοι να «απασχολούνται» όποτε θέλουν και για όσο θέλουν οι εργοδότες, χωρίς δικαιώματα. Δεν είναι καθόλου τυχαία και μπροστά στο ολοένα και αυξανόμενο κύμα αγανάκτησης των εργαζομένων και των ανέργων, η προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο στη βουλή που φέρνει περιορισμούς και εμπόδια κάθε είδους, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων, έως και ιδιώνυμα αδικήματα και να καταργήσει δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα δεν θα σιωπήσει. Θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, όσες προσπάθειες κι αν γίνονται για να μπουν οι αγώνες στο γύψο.

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης
της συνδικαλιστικής δράσης.

Από τη Διοίκηση

Δείτε ακόμα...