Εργαζόμενοι νοσοκομείων Πάτρας: Καταγγέλλουν την κομμάτι – κομμάτι ιδιωτικοποίηση τομέων στα νοσηλευτικά ιδρύματα

Μαζική συμμετοχή στην ημέρα δράσης στα Νοσοκομεία που είχε αποφασιστεί για χθες, είχαν οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, μετά από το σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και μπροστά στην παν-υγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη.

Με αποφάσεις των σωματείων τους, προχώρησαν σε στάσεις εργασίας το πρωί και συγκέντρωση έξω από την 6η ΥΠΕ, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από το ΠΓΝΠ Ρίο, το ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» και το ΓΝ Αιγίου, αναδεικνύοντας ότι, ήδη τομείς της λειτουργίας των Νοσοκομείων, περνούν σε ιδιώτες.

Όπως επισημάνθηκε στο ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» τέσσερις Υπηρεσίες που αφορούν τους τραπεζοκόμους, τη φύλαξη, την επισκευή – συντήρηση και τη φύλαξη, πέρασαν σε ιδιώτες και ήδη απειλούνται με απόλυση 44 εργαζόμενες στην καθαριότητα στις 31 Δεκέμβρη, επειδή λήγουν οι ατομικές συμβάσεις (ΣΟΧ) που έχουν με το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η πρόεδρός τους, Γαλάτια Πουλιάση, με πρόσχημα το μη εμβολιασμό για την πανδημία 9 καθαριστριών που βγήκαν σε αναστολή, προσλήφθηκαν 2 λιγότερες (7), μέσω εργολάβων.

«Δουλεύουμε μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ από 6-8 χρόνια και η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μας ανανεώνει τις συμβάσεις μετά τις 31 Δεκέμβρη», υπογράμμισε η ίδια.

Αντίστοιχο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι περίπου 166 εργαζόμενοι καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης, που εργάζονται με ετήσιες Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στο Νοσοκομείου το Ρίου. Η διοίκησή του αποφάσισε, να προχωρήσει σε «οικονομοτεχνική μελέτη» (που να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Μάρτη 2022), με σκοπό την αναζήτηση πιο «συμφέρουσας λύσης» για την μεταβίβαση σε ιδιώτες ή τη συνέχιση της εργασίας του συγκεκριμένου προσωπικού, στο σύνολο των προαναφερόμενων Υπηρεσιών.

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μαρμούτα, προβάλλοντας μεταξύ άλλων τα αιτήματα καμιάς Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενίσχυσής τους με μόνιμο προσωπικό, καθώς και ανάκλησης των απολύσεων.

Δείτε ακόμα...