Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: Απαίτησαν πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας απαίτησαν με τη σημερινή απεργιακή τους κινητοποίηση, στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε κηρύξει 24ωρη απεργία ενώ η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πανελλαδική στάση εργασίας.

«Ως εδώ με τον κυβερνητικό εμπαιγμό – Τώρα μέτρα για την υγεία του λαού. Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – Δωρεάν Υγεία για κάθε ασθενή» έγραφε το πανό της ΟΕΝΓΕ στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης.

«Αυτός είναι ο πραγματικός ιός» ανέγραφε μεγάλο πανό της ΟΕΝΓΕ -είχε αναρτηθεί σε πρόσοψη πολυκατοικίας ακριβώς απέναντι από το υπουργείο- αναφέροντας τις «ελλείψεις προσωπικού», την «Υγεία εμπόρευμα», το «ωράριο λάστιχο» κ.ά. και ότι απέναντι σε αυτόν είναι «ασπίδα προστασίας οι αγώνες μας». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ζητώντας επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, Συνδικάτα και Σύλλογοι από άλλους κλάδους καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα:

Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.Στελέχωση των νοσοκομείων που έκλεισαν με τα μνημόνια και αξιοποίησή τους για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.Λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας των κρουσμάτων κορονοϊού.Να σταματήσουν οι διώξεις και απειλές σε βάρος υγειονομικών.

Κινητοποιήσεις έγιναν και σε πολλές άλλες πόλεις

Δείτε ακόμα...