Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «ΠΑΙΔΩΝ»: Συμβολική περικύκλωση του Παιδοογκολογικού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Κινητοποίηση στο παιδοογκολογικό «Αγία Σοφία»
Κινητοποίηση στο παιδοογκολογικό «Αγία Σοφία»

Σε συμβολική περικύκλωση του Παιδοογκολογικού προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι γιατροί του «Αγία Σοφία» και το Σωματείο Εργαζομένων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας τους.

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας, καθώς αν περάσει θα συσταθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”».

Πιασμένοι χέρι – χέρι, σχηματίζοντας μια «αλυσίδα αγώνα», εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Παίδων και μέλη από πολλά σωματεία και φορείς με πανό και συνθήματα διατράνωσαν και απαίτησαν: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου. (Δείτε εδώ το video με το απόσπασμα της Σ. Ζώρη).

Ζητάμε εδώ και τώρα το νομοσχέδιο να αποσυρθεί, να μην κατατεθεί καν στην βουλή, τόνισε, μιλώντας νωρίτερα στην κινητοποίηση η Σοφία Ζώρη, μέλος της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία». (Δείτε στο κεντρικό video). Μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Παίδων», γονέων, υγειονομικών, σωματείων και φορέων.

Δείτε ακόμα...