Εργαζόμενοι στη COSCO: Σε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα

24ωρη Απεργία των εργαζομένων στη COSCO, Πειραιάς 14/04/2022
24ωρη Απεργία των εργαζομένων στη COSCO, Πειραιάς 14/04/2022

Σε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO.

Η απόφαση πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση, που συγκάλεσε το ταξικό σωματείο τους, η ΕΝΕΔΕΠ, ενώ πραγματοποιήθηκε και στάση εργασίας την Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες.
  • Να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, Κυριακών και αργιών.
  • Να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζόμενων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.
  • Να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Οι εργαζόμενοι, δίνουν αγωνιστική απάντηση και στην απαράδεκτη δήθεν αύξηση των 3 ευρώ τη μέρα, που γνωστοποίησε η εργοδοσία και αυτό μόνο μετά την έναρξη της στάσης εργασίας.

«Η υπομονή και η κοροϊδία έχουν τα όριά τους» τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ.

Σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους Γενική Συνέλευση «απέρριψαν και επέστρεψαν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την κοροϊδία των 3-4 ευρώ την ημέρα. Με τον πληθωρισμό να τρέχει με τα μπούνια κάθε μήνα, μόνο οι αυξήσεις σε βενζίνη, ψωμί και ρεύμα, είναι πολλαπλάσιες από όλη την “αύξηση” που προτείνει η εργοδοσία. Άλλωστε γι’ αυτό καταφέρνει και βγάζει τόσα κέρδη, γιατί κλέβει τον δικό μας ιδρώτα.

Να μας φέρουν μια ΣΣΕ που να διασφαλίζει την επιβίωσή μας και την αξιοπρέπεια γιατί εμείς φέραμε το λιμάνι στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης και δεκάδες εκατομμύρια στους μετόχους της COSCO και της DPORT».

Δείτε ακόμα...