Εργαζόμενοι στην COSCO: Με νέα 24ωρη απεργία συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους

Συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά και μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από εργαζομένους της COSCO στα πλαίασια της νέας 24ωρης απεργίας, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.
Φώτο Αρχείου / Η πύλη του ΣΕΜΠΟ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά μετά το εργοδοτικό έγκλημα / (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν ομόφωνα χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι της COSCO, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

«Το οφείλουμε στο νεκρό συνάδελφό μας να συνεχίσουμε», σημείωσε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει νέα μηχανοκίνητη πορεία, προκειμένου να ενημερώσουν όλες τις γειτονιές του Πειραιά και των γύρω Δήμων για το δίκιο του αγώνα τους και να απευθύνουν κάλεσμα να βρεθούν όλοι στο πλευρό τους.

Το Σάββατο το μεσημέρι, σε μια συμβολική κίνηση και ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού θα μαγειρέψει για τους απεργούς. 

Ακόμη, το Σάββατο, αντιπροσωπεία των απεργών θα παραβρεθεί στην κηδεία του νεκρού συνάδελφού τους.

Εξίσου σημαντικό στοιχείο, που δείχνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, είναι ότι προσέρχονται μαζικά στις κάλπες για τις εκλογές της ΕΝΕΔΕΠ, ενώ καθημερινά καταγράφονται και νέες εγγραφές στο Σωματείο. Την Παρασκευή, την πρώτη μέρα των εκλογών ψήφισαν 271 εργαζόμενοι, κάτι που όπως είπε ο Μάρκος Μπεκρής «ξεπερνά τις προσδοκίες μας και έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές παρακαταθήκες που καταγράφει αυτός ο αγώνας». Σε ένδειξη πένθους οι εκλογές θα διακοπούν το Σάββατο, και οι κάλπες θα ξανανοίξουν την Κυριακή και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι παίρνουν δύναμη και θάρρος από τη μεγάλη αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί από δεκάδες Σωματεία από όλη τη χώρα αλλά και από Συνδικάτα του εξωτερικού.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν: 

  • Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4. 
  • Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.
  • Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους. 

Δείτε ακόμα...