Εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό: Συγκέντρωση έξω από το ΤΑΠ

Από παλιότερη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός / Πηγή: ΟΕΝΓΕ

Σε συγκέντρωση έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΠ) και συνέντευξη Τύπου, προχωρούν τη Δευτέρα 1 Μάρτη στις 13.00 -λίγο πριν το άνοιγμα της γενικής εφημερίας- οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό όπως αποφάσισαν στη συνέλευση των γιατρών που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26/2, με πρωτοβουλία της σωματειακής επιτροπής ειδικευομένων του Νοσοκομείου. Παράλληλα προετοιμάζουν συγκέντρωση την Τετάρτη 3 Μάρτη στις 12.00 στην είσοδο του κτιρίου ΑΧΕΠΑ, και νέα συνέλευση γιατρών την Παρασκευή 5 Μάρτη ή και νωρίτερα αν χρειαστεί.

Ατέλειωτος κατάλογος προβλημάτων με τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις μετακινήσεις προσωπικού

Στην σχετική ανακοίνωση κάλεσμα τους, καταγράφουν ορισμένα μόνο από τον ατελείωτο κατάλογο των προβλημάτων με τις συγχωνεύσεις κλινικών και τις μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα, την κατάργηση Δ’ Παθολογικής Κλινικής και μετατροπή της σε covid τμήμα, το κλείσιμο εξωτερικών ιατρείων και τη μείωση έως και 80% των χειρουργείων με αποτέλεσμα ακόμη και ογκολογικοί ασθενείς να χειρουργούνται με μεγάλη καθυστέρηση ή να αναβάλλονται λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ, τις ελάχιστες και πολύ κατώτερες των απαιτήσεων προσλήψεις προσωπικού κ.ά. 

Προτεραιότητα η υγεία του λαού και το δικαίωμα στην ασφαλή εργασία

Θέτουν παράλληλα προς κάθε κάθε αρμόδια αρχή μια σειρά ερωτήματα που αφορούν τις τεράστιες ελλείψεις και απαιτούν μέτρα για την επίλυσή τους και τονίζουν πως «Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις αιτίες τους παρά τις απειλές, την καταστολή και τις “υποδειγματικές τιμωρίες” που έχουν αποδοθεί σε συναδέλφους μας. Παρά την απαξίωση που συναντάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου που αρνούνται συστηματικά να συζητήσουν με τους “ήρωες” της πρώτης γραμμής. Απαιτούμε εδώ και τώρα λύσεις στο όνομα αυτού που είναι καταρχήν το αναγκαίο αλλά και πραγματικά εφικτό αν ως προτεραιότητα μπει η υγεία του λαού και το δικαίωμα στην ασφαλή εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι η εξασφάλιση του κέρδους από τους λίγους σε αυτές τις τραγικές συνθήκες».

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε pdf

Δείτε ακόμα...