Εργαζόμενοι της COSCO: Η εργοδοσία επιχειρεί ξανά να «χτυπηθεί» η απεργία

Παννατικό Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους εργαζόμενους της COSCO που απεργούν - 28/10/21
Φώτο Αρχείου / Παννατικό Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους εργαζόμενους της COSCO που απεργούν – 28/10/21 / Πηγή: ΕΝΕΔΕΠ

Να «χτυπηθεί» η απεργία, που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της COSCO, που θρηνούν συνάδελφό τους από το εργοδοτικό έγκλημα, επιχειρεί ξανά η εργοδοσία. Η COSCO κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία.

Πριν ακόμα θάψουν το νεκρό συνάδελφό τους, σέρνονται στα δικαστήρια και πάλι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους προκειμένου να γυρίζουν σώοι και αρτιμελείς μετά τη δουλειά στο σπίτι τους. 

Η προηγούμενη προσπάθεια να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων απέτυχε παταγωδώς καθώς η αγωγή που κατατέθηκε χθες από την εταιρεία «D-Port» απορρίφθηκε ως άκυρη.

Ενώ εργοδοσία και κυβέρνηση να προσπαθούν να «χτυπήσουν» τον απεργιακό αγώνα, μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην COSCO από συνδικάτα και φορείς εντός και εκτός των συνόρων. Αυτό κατέδειξε και το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε χθες στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τονίζει ότι ενώ η COSCO «αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα για την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή εκβιάζει το ΔΣ και τους εργαζόμενους με απόλυση, τρέχει στα δικαστήρια με απαράδεκτους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη μνήμη του νεκρού συναδέλφου μας». 

Δείτε ακόμα...