Εργαζόμενοι της τέχνης: Μεγάλη συγκέντρωση -Να παρθούν μέτρα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποίηση Καλλιτεχνών 7/5/220

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της τέχνης συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Σύνταγμα.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απαίτησαν να παρθούν μέτρα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους αυτών των κλάδων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη με πανό και την αγωνιστική ατμόσφαιρα συμπλήρωναν τραγούδια, συνθήματα και καλλιτεχνικά δρώμενα.

«Η πάλη για το ψωμί του καλλιτέχνη είναι αγώνας, είναι και τέχνη», ήταν το σύνθημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. «Σήμερα τραγουδάμε το πιο όμορφο τραγούδι απ’ όλα τα τραγούδια του αγώνα», ήταν το σύνθημα του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών. «Όχι στην απαξίωση των καλλιτεχνών. Αποζημίωση στους εικαστικούς καλλιτέχνες», ήταν το σύνθημα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ). «Εσύ είσαι κρίκος στην αλυσίδα», ήταν το σύνθημα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, σχημάτισαν μια μεγάλη “σπείρα” μπροστά στον «Άγνωστο Στρατιώτη». Έντονη ήταν η παρουσία σπουδαστών από τις καλλιτεχνικές σχολές.

Με το τραγούδι του Μάνου Λοϊζου «τίποτα δεν πάει χαμένο» να ακούγεται από όλους τους συγκεντρωμένους ολοκληρώθηκε συγκέντρωση.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την στήριξη του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Αντίστοιχη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, στις στις 7.30 μ.μ. στο ΚΘΒΕ.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου με άμεσα και επείγοντα μέτρα στήριξης από τις συνέπειες της πανδημίας.

Δείτε ακόμα...