Ερντογάν: «Η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του πυραύλου “Tayfun”»

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε νέες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις με αφορμή την εκτόξευση του πυραύλου «Tayfun», προχώρησε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω δοκιμή προκάλεσε «πανικό» στους Έλληνες καθώς και ότι κατά το επόμενο διάστημα, «θα αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα».

«Οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα σε αυτήν», είπε ο T. Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Al Haber». Επανέλαβε ακόμα τους ισχυρισμούς περί «επιθετικότητας» της ελληνικής πλευράς.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση», δήλωσε.

«Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας. Αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις», ανέφερε.

Για τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες».

Δείτε ακόμα...