Ερντογάν: “Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;”

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε “άπληστους και ανίκανους” τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των ενδοαστικών ανταγωνισμών μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και του Παρισιού στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις αυτές που προστίθενται ως ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της τουρκικής προκλητικότητας διατυπώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Τουρκίας για την Ημέρα της νίκης, εθνική γιορτή που σηματοδοτεί την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ το 1922.

“Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;”, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε αξιωματικούς στην Άγκυρα.

“Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;”, πρόσθεσε. “Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες (…) Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και (στη Μέση Ανατολή) είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;”, δήλωσε ο Ερντογάν, κλιμακώνοντας την επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης.

Δείτε ακόμα...