Ερντογάν: Οι Ταλιμπάν μας προσφέρουν τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν
Φωτό Αρχείου

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια δηλώσεών του, ανακοίνωσε ότι οι Ταλιμπάν προσφέρουν στην Τουρκία τη λειτουργία του Αεροδρομίου της Καμπούλ, με αντάλλαγμα να παρέχουν ασφάλεια σε αυτό το σημείο της Αφγανικής πρωτεύουσας.

Πάντα κατά το Anadolu, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις εξαιτίας της αναταραχής μετά την πολύνεκρη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ερντογάν γνωστοποίησε ακόμη ότι η αποχώρηση όσων Τουρκικών στρατευμάτων, αλλά και Τούρκων πολιτών εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν, θα ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατόν»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ, σημειώνοντας πως οι κινήσεις του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν ότι παραμένει απειλή για την περιοχή, αλλά και όλο τον κόσμο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η τουρκική πρεσβεία στο Αφγανιστάν μεταφέρθηκε στη στρατιωτική ζώνη εντός του αεροδρομίου της Καμπούλ, όπου η πρώτη συνάντηση μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων και Ταλιμπάν διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Εάν είναι απαραίτητο, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες συναντήσεις και η Τουρκία θέλει να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με εγκάρδιο τρόπο, πρόσθεσε.

Πηγή: Anadolu

Δείτε ακόμα...