Ερωτήματα….

Αυτές τις μέρες, που η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό με αφορμή τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου, αναζητώντας άλλοθι και στη «γνώμη των ειδικών», προκαλούν, τουλάχιστον, ερωτήματα τοποθετήσεις όπως αυτές της καθηγήτριας Επιδημιολογίας και μέλους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αθ. Λινού.

Θυμίζουμε, πρόκειται για την καθηγήτρια που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για «κοινή υπουργό Υγείας» με την κυβέρνηση της ΝΔ, αξιολογώντας προφανώς το πλούσιο βιογραφικό της, όπου ξεχωρίζουν οι ιδιαίτεροι δεσμοί με τις ΗΠΑ, όχι μόνο εξαιτίας των σπουδών της στην Αμερική, αλλά και διά της Πρεσβείας στην Αθήνα η οποία την «τίμησε» με τη συμμετοχή της στην καμπάνια για την ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Σύμφωνα λοιπόν με την καθηγήτρια, εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο δεν πρέπει να γίνουν, επειδή θα υπάρξουν θάνατοι από την εξάπλωση της πανδημίας. Τι κι αν τα σωματεία και οι φορείς έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν με όλα τα μέσα προστασίας… Τι κι αν η κυβέρνηση και το κράτος είναι οι πρώτοι και μεγαλύτεροι υπεύθυνοι για την εξάπλωση της πανδημίας, προσαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή στα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων… Η ευθύνη «αποδίδεται» διαρκώς γύρω από τον λαό και σ’ αυτό συνδράμουν και ορισμένοι «ειδικοί», που με τις απόψεις τους δίνουν άλλοθι στον κρατικό αυταρχισμό.

Για να μη σχολιάσουμε βέβαια τη δήλωση της ίδιας σε άλλο κανάλι, ότι «δεν υπάρχει μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι μέσω της θείας κοινωνίας μεταδίδεται η νόσος»….

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά μάλλον ούτε και η τελευταία, που ορισμένοι διαθέτουν την επιστημοσύνη τους ως «φύλλο συκής» για τις αντιδραστικές αποφάσεις…

Δείτε ακόμα...