Ερώτηση για αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν περιπολίες ή συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών

Στρατιωτικό όχημα- Στρατιώτες - Ένοπλες Δυνάμεις - Οδηγός
Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Ερώτηση για αποζημίωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν περιπολίες ή συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και συγκεκριμένα:

  • Επιτήρηση από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα
  • Συνεχείς περιπολίες τμημάτων σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με αφορμή τη συμμετοχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπολίες, καθώς και στη συνδρομή για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με έγγραφό της κάνει αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα 200/1993 (ΦΕΚ Α΄ 75, «Περί Οδοιπορικών Εξόδων του Στρατιωτικού Προσωπικού των ΕΔ»).

Το Προεδρικό Διάταγμα στο άρθρο 7, παράγραφος 3 αναφέρει συγκεκριμένα: “Οι Αξκοί και Υπαξκοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν περιπολίες σε δασικές περιοχές, με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών, καθώς και εκείνων που συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών και απομακρύνονται από τις Μονάδες τους, δικαιούνται οδοιπορικών εξόδων εκτέλεσης υπηρεσίας για όλες τις ημέρες απασχόλησής τους, χωρίς τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις των προηγούμενων παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου.”

Η ΠΟΕΣ στο έγγραφό της επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει αποζημιώσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τα νυχτερινά και τις αργίες, επικαλούμενη τις λεγόμενες δημοσιονομικές δυσκολίες. Εκφράζει τους φόβους της ότι το ίδιο θα συμβεί με την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων εκτέλεσης υπηρεσίας για τη συμμετοχή των στελεχών στις περιπολίες ή την κατάσβεση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την καταβολή αποζημίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν περιπολίες ή συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές;»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...