Ερώτηση για τα κρούσματα κορονοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Ερώτηση για τα κρούσματα κορονοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε σπουδαστές. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους οι σπουδαστές, δεν τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα απομόνωσης όσων προσβλήθηκαν από τον ιό, αλλά και αυτών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την προστασία της υγείας των σπουδαστών, όπως:

  • Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους.
  • Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους από επαγγελματικά συνεργεία. Να γίνει απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων.
  • Κάθε ύποπτο περιστατικό πρέπει να απομονώνεται άμεσα σε ειδικό κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης από τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό και μόνο από αυτό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και άλλα κατάλληλα οικήματα που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να μεταφερθούν οι σπουδαστές, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.
  • Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες – σχολές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
  • Στις εισόδους – εξόδους κάθε κλάδου και επιπέδου της Σχολής να υπάρχει εξοπλισμός θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης και ασφαλείας.
  • Σε κάθε σπουδαστή και εκπαιδευτή να χορηγούνται μέσα και υλικά προστασίας από τον κορονοϊό, σε επαρκής ποσότητες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου;»

Δείτε ακόμα...