Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ που μετακινήθηκαν στο ΚΕΤΘ εν όψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου

Στρατιώτες στο ΚΕΤΘ-Αυλώνα
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ που μετακινήθηκαν στο ΚΕΤΘ εν όψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος και Θανάσης Παφίλης προς τον υπουργό Άμυνας.

Με έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) αναδεικνύει μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. που μετακινήθηκαν και διαμένουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα, με σκοπό την προετοιμασία τους για την επικείμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ., τα στελέχη αυτά διαμαρτύρονται τόσο για τις συνθήκες διαμονής τους όσο και για τη διατροφή τους. Συγκεκριμένα, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο υπάρχον καθημερινό συσσίτιο για το οποίο υποχρεώνονται να πληρώσουν εφόσον το επιλέξουν ή εξαιτίας της μικρής ποσότητας και της κακής ποιότητάς του συσσιτίου να καταβάλουν χρηματικό ποσό για την εξασφάλιση τροφής είτε στη Λέσχη Αξιωματικών είτε σε ιδιωτικά εστιατόρια.

Ακόμη, διαμαρτύρονται για τη υπηρεσιακή κάλυψη της μετακίνησής τους από και προς την Χαλκίδα, προκειμένου να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν είτε ταξί είτε ιδιωτικά λεωφορεία με δικά τους έξοδα.

Η κυβέρνηση είχε υποχρέωση, τόσο για τα στελέχη που μετακινήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης  αλλά και από όλες τις περιοχές ανά την Επικράτεια προκειμένου να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, να έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης (τροφή, στέγαση, μετακινήσεις) και να τα αποζημιώσει με επιπλέον χρηματική αποζημίωση.

Για μια ακόμη φορά, η λέξη «μέριμνα» για το προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση. Μετά τον νόμο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, που μόνο κατ΄ επίφαση ονομάστηκε «μέριμνα», όπως το ΚΚΕ τόνισε και τα συνδικαλιστικά σωματεία των εν ενεργεία στρατιωτικών κατήγγειλαν, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει τα στελέχη και να τα επιβαρύνει οικονομικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και συσσιτίου με την κατάλληλη ποιότητα και ποσότητα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινήθηκαν από τις μονάδες τους ανά την Επικράτεια προς το ΚΕΤΘ προκειμένου να προετοιμαστούν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου,

– Τη δωρεάν μετακίνηση των στελεχών αυτών από το ΚΕΤΘ προς την Χαλκίδα και αντίστροφα.

– Την καταβολή αποζημίωσης για τη μετακίνησή τους εκτός της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετούν.

Δείτε ακόμα...