Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τα προβλήματα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης.
Αναλυτικά αναφέρουν στην ερώτηση τους:
“Πρόσφατα το ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου. Από τη συζήτηση με το προσωπικό του Κλιμακίου αναδείχτηκαν προβλήματα που τους απασχολούν, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες.
Το πρόβλημα της διαμονής του προσωπικού της πυροσβεστικής, σε νησιά με έντονη τουριστική κίνηση, όπως η Πάρος είναι οξυμμένο. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης οικήματος, διότι αυτά νοικιάζονται κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό κόστος του ενοικίου. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και προσπαθεί με ημίμετρα ή μεταφέροντας το πρόβλημα για “επίλυση” στον Δήμο.
Επίσης αναδείχτηκε από το προσωπικό η παλαιότητα των οχημάτων. Σημειώνουμε μάλιστα ότι τα δύο οχήματα τύπου Β, που διαθέτει το νησί είναι στο συνεργείο. Η κυβέρνηση οφείλει να ανανεώσει το στόλο των πεπαλαιωμένων οχημάτων, που να ανταποκρίνονται στη μορφολογία του νησιού.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι ουσιαστικά μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
– Την εξεύρεση κατοικίας για τους πυροσβέστες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των πυροσβεστών για κάλυψη μέρους του ενοικίου διαμονής τους.
– Την ανανέωση των πεπαλαιωμένων οχημάτων με νέα που να ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες της μορφολογίας του νησιού.”



