Ερώτηση για τα προβλήματα συνθηκών διαβίωσης στο ΚΕΤΘ Αυλώνα

Ερώτηση για τα προβλήματα συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα έχει καταθέσει την ερώτηση 7744/ 02/07/2021. Η κυβέρνηση στην απάντησή της παρουσίασε την κατάσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης σαν να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη διαβίωση των νεοσυλλέκτων.

Ωστόσο σε πρόσφατο δημοσίευμα στρατευμένοι αναφέρουν ότι στους χώρους εστίασης υπάρχουν ποντίκια, καθώς και κόπρανα στα σκεύη που χρησιμοποιούν για τη σίτιση τους. Αναφέρουν ότι η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την πρωτιά στη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ, έχοντας ξεπεράσει η χώρα μας, ακόμη και τις ΗΠΑ, στους εξοπλισμούς σε ποσοστό του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση μπορεί να δαπανά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για εξοπλισμούς, αλλά όταν πρόκειται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των φαντάρων, επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες. Οι στρατιώτες στο δημοσίευμα αναφέρουν ότι απαιτούν οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, να είναι τέτοιες που να ανταποκρίνονται και να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα από την εκδήλωση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προχωρήσει με εξειδικευμένο συνεργείο, στην απολύμανση και απεντόμωση της μονάδα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τρωκτικών και άλλων εντόμων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:
– Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των στρατευμένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα;
– Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση από εξειδικευμένο συνεργείο των τρωκτικών στο χώρο που σιτίζονται οι νεοσύλλεκτοι;»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...