Ερώτηση για τη χορήγηση αδειών και βοηθήματος σε στρατευμένους λόγω πυρκαγιάς

Πυροσβεστική - Δάσος - Πυρκαγιά στην περιοχή Κορυφή του δήμου Πύργου, στην Ηλεία τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021.
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στην περιοχή Κορυφή του δήμου Πύργου, στην Ηλεία τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Χορήγηση αδειών και βοηθήματος σε στρατευμένους που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Αναλυτικά αναφέρει:

Οι πυρκαγιές στην Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Αρκαδία, Φωκίδα και σε πολλές άλλες περιοχές συνεχίζουν στο πέρασμά τους το καταστροφικό τους έργο, κατακαίοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, καλλιεργειών και κατοικιών σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τώρα όλα τα μέτρα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών.

Μπροστά στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πολυήμερες άδειες στους στρατευμένους που οι οικογένειές τους έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές, ώστε να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους δημιούργησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Επίσης να δοθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα σε όλους τους φαντάρους που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και να καλυφθούν όλα τα έξοδα για όλη τη θητεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Τη χορήγηση άμεσα πολυήμερων αδειών στους στρατευμένους που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές;
  • Τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων τους για όλη τη θητεία, στους φαντάρους που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές;

Δείτε ακόμα...