Ερώτηση για τη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό του 219 ΚΙΧΝΕ στο Διδυμότειχο

Ερώτηση για τη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό του 219 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Διδυμότειχο κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ΕΣΠΕΕΕ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφά τους διαμαρτύρονται για την έλλειψη που υπάρχει, στη στελέχωση του 219 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας, με την ειδικότητα του καρδιολόγου για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στα έγγραφά τους, ο καρδιολόγος βρίσκεται στο 219 KIXNE μόνο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι στρατιωτικοί εξυπηρετούνται είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου είτε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακόμη η έλλειψη καρδιολόγου τις υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες πλην Τρίτης, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην πραγματοποίηση της Ετήσιας Υγειονομικής Εξέτασης (ΕΥΕ) των στελεχών στο 219 ΚΙΧΝΕ.

Εκτιμάται ότι καθημερινά η ύπαρξη ιατρού με ειδικότητα καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών με καρδιολογικά προβλήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη στελέχωση του 219 ΚΙΧΝΕ με την ειδικότητα του καρδιολόγου για όλες τις ημέρες της εβδομάδας;»

Δείτε ακόμα...