Ερώτηση για την απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδο της Λέσβου

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Θέμα: Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου

Πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε επιστολή στρατιωτών που υπηρετούν σε στρατιωτική μονάδα της Καλλονής Λέσβου, μέσω της οποίας διαμαρτύρονταν για τις απαράδεκτες ρατσιστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων απευθυνόμενος προς αυτούς.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ακολούθησε δημοσίευση πληθώρας επιστολών διαμαρτυρίας και από άλλες στρατιωτικές μονάδες, όπου καταγγέλλονταν αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά.

Παρόλα αυτά και σε διάστημα λίγων ημερών, δημοσιεύθηκε νέα επιστολή στρατιωτών από το στρατόπεδο «Μαρινέλλη» της Λέσβου, μέσω της οποίας εκφράζεται η διαμαρτυρία, για την εκφώνηση από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, συνθήματος με περιεχόμενο εθνικιστικό – αλυτρωτικό.

Τα διαδοχικά αυτά γεγονότα δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία». Προστίθενται σε παρόμοιες πρακτικές που συνέβησαν σε χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων στο παρελθόν τις οποίες το ΚΚΕ με πολλούς τρόπους κατήγγειλε. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, διότι για πολλοστή φορά, ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές όπως η εκφώνηση συνθημάτων ρατσιστικού και εθνικιστικού περιεχομένου, μέσα σε στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στην εκφώνηση τέτοιου είδους εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων, πέρα από την μέχρι τώρα επίκληση από πλευράς υπουργείου των προβλέψεων της υπάρχουσας νομοθεσίας και σχετικών κανονισμών, που όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι απολύτως αναποτελεσματικά;

Δείτε ακόμα...