Ερώτηση για την έλλειψη γιατρού στο 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στον Έβρο

Eurokinissi

Eρώτηση για την έλλειψη γιατρού στο 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στον Έβρο κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Στρατιώτες από το 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στο Πρωτοκκλήσι Έβρου διαμαρτύρονται με επιστολή τους, διότι δεν υπάρχει γιατρός στο στρατόπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι προκειμένου ασθενείς ή τραυματισμένοι στρατιώτες να επισκεφθούν γιατρό, αναγκάζονται να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα (τουλάχιστον τριάντα με τριάντα πέντε) σε στρατόπεδο στο Κουφόβουνο ή στο Διδυμότειχο, όπου βρίσκεται η πλησιέστερη δομή υγείας, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, η μεταφορά δεν πραγματοποιείται με ασθενοφόρο, αλλά με ακατάλληλα οχήματα, που δεν εξασφαλίζουν προστασία από το κρύο ή τη ζέστη. Πολλές φορές, λόγω της υποστελέχωσης των δομών υγείας ή της σοβαρότητας του περιστατικού, απαιτείται η μετακίνηση των στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, οι στρατιώτες τονίζουν ότι η έλλειψη του γιατρού έχει ως συνέπεια να επιβαρύνονται οικονομικά με την αγορά παυσίπονων, αντιπυρετικών ή κρέμες για την προστασία από τσιμπήματα κοριών κ.α.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την μόνιμη παρουσία γιατρού στο 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στον Έβρο;

Δείτε ακόμα...