Ερώτηση για την καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας

251-γνα
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υγείας κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή με θέμα την καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Θέμα: Καταβολή αποζημιώσεων στο προσωπικό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας

Η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, καθόρισε ότι, το προσωπικό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) θα αποζημιωθεί για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ), για το χρονικό διάστημα από 22 Μάρτη 2021 έως και 31 Μάη 2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που ρυθμίζουν την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), γίνεται γνωστό ότι στο προσωπικό του  251 ΓΝΑ, δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση εφημεριών που καθορίσθηκε με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή άμεσα των αποζημιώσεων εφημεριών, τουλάχιστον για το νομοθετημένο διάστημα από 22 Μάρτη έως και 31 Μάη του τρέχοντος έτους, στο προσωπικό του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και του 251 ΓΝΑ, αλλά και για τις εφεξής εφημερίες του προσωπικού όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων;

2. Γιατί υπήρξε καθυστέρηση καταβολής της ως άνω αποζημίωσης;

Δείτε ακόμα...