Ερώτηση για την καθιέρωση τεχνικού ελέγχου οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Πηγή: army.gr

Ερώτηση για την καθιέρωση περιοδικού τεχνικού ελέγχου μηχανοκίνητων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Πυροσβεστικού Σώματος, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο 2017 ψήφισε την οδηγία 2014/45/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο μηχανοκίνητων οχημάτων και των ρυμουλκούμενών τους. Με την απόφαση αυτή καταργούσε την προηγούμενη οδηγία 2009/40/ΕΚ, που και αυτή όπως αναφέρεται: “εξαιρούσε από τον τεχνικό έλεγχο τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα και τις δυνάμεις δημόσιας τάξης”.

Είναι γνωστό ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, μεταφέρουν καθημερινά προσωπικό στις εργασίες τους.

Όπως όλα τα οχήματα υπόκεινται σε περιοδικούς ελέγχους για την ασφάλεια των επιβαινόντων, έτσι και τα οχήματα που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, πέρα από τη συντήρησή τους, χρειάζεται και αυτά να περνούν από τακτικό τεχνικό έλεγχο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει. Έχει υποχρέωση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζει με όλους τους τρόπους την ασφαλή μετακίνηση των επιβαινόντων στα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των υπόλοιπων οδηγών και των πεζών. Να αντιταχτεί στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ψηφίσει τον τακτικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα ΚΤΕΟ όπως έχει καθιερωθεί και για όλα τα υπόλοιπα οχήματα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καθιέρωση τακτικού τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ, των οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;»

Δείτε ακόμα...