Ερώτηση για την υγειονομική κάλυψη συγγενών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Ιούλης 2021 /
Θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Ιούλης 2021 / EUROKINISSI

Ερώτηση για την Υγειονομική κάλυψη συγγενών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της μεταφέρει παράπονα από γονείς σπουδαστή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), αναφορικά με την υγειονομική κάλυψη των συγγενών του.

Πιο συγκεκριμένα συγγενείς σπουδαστή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), διαμαρτύρονται διότι δεν δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης, κάτι που συμβαίνει όμως με τους συγγενείς αντίστοιχων σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι (γονείς, ανήλικα αδέλφια άνω των 14 και οι άγαμες αδελφές), σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.750/33115/1991 (ΦΕΚ Β΄ 7) καθίστανται δικαιούχοι υγειονομικής περίθαλψης.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει και να αποκαταστήσει την αδικία αυτή, ώστε να υπάρξει υγειονομική κάλυψη και στους συγγενείς των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει υγειονομική περίθαλψη και στους συγγενείς των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων;»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...