Ερώτηση για τις άσχημες συνθήκες για τους νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα

Στρατιώτες - φαντάροι - Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Ερώτηση για τις άσχημες συνθήκες για τους νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ σήεμρα στη Βουλή.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα: Άσχημες συνθήκες για τους νεοσύλλεκτους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεοσύλλεκτοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε ένα στρατόπεδο, όπου αυτή την περίοδο λόγω του στρατονισμού εκατοντάδων στρατιωτών θα έπρεπε να τηρούνται υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα οι στρατιώτες διαμαρτύρονται για τις ελλιπείς εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα συνωστισμού στις τουαλέτες, τους νιπτήρες και τις ντουζιέρες του στρατοπέδου.

Επίσης διαμαρτύρονται διότι είναι ελλιπής ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων, διότι τα χορηγούμενα από την υπηρεσία απαραίτητα υλικά και καθαριστικά είναι σε μικρές ποσότητες και δεν επαρκούν. Επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ατομική καθαριότητα, διότι ζεστό νερό υπάρχει για λίγη ώρα.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι στην αναφορά της Μοίρας όπου αναφέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για όλα τα παραπάνω προβλήματα, η απάντηση που τους δόθηκε από τη διοίκηση ήταν: “είστε πάρα πολλοί, για την ώρα αυτά έχουμε”.

Τέλος επισημαίνουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο ιατρείο της μονάδας, αφού δεν γίνονται τεστ κορονοϊού, ενώ στους φαντάρους που παρουσιάζουν προβλήματα στην υγεία τους, δεν τους χορηγούνται ούτε καν αντιπυρετικά φάρμακα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να γίνονται τακτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊού στους νεοσύλλεκτους;
  • Τη χορήγηση ικανοποιητικών ποσοτήτων υλικών καθαριότητας για τους κοινόχρηστους χώρους;
  • Την κατασκευή και εγκατάσταση και άλλων τουαλετών, νιπτήρων και ντουζιέρων;

Δείτε ακόμα...