Ερώτηση για το κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που παραμένει άλυτο

Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου
Φώτο Αρχείου / Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Ερώτηση σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που παραμένει άλυτο, κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Πριν λίγες ημέρες, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Ανάμεσα στα άλλα έθιξε και το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Βόλο.

Η υπηρεσία είναι εγκατεστημένη από τη δεκαετία του ’50 σε παλιό δημοτικό ακίνητο, στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης. Με ευθύνη όλων των έως τώρα αντιλαϊκών κυβερνήσεων δεν έχει βρεθεί λύση μετεγκατάστασης. Οι πυροσβέστες στον Βόλο αναγκάζονται να στεγάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, σε μια περιοχή της πόλης που δυσχεραίνει την επιχειρησιακή ικανότητα της υπηρεσίας. Δεν καλύπτονται οι συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας του προσωπικού, οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για τη φύλαξη και συντήρηση των οχημάτων και του εξοπλισμού.

Σημειώνουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένες Ερωτήσεις τα τελευταία χρόνια σχετικά με το πρόβλημα αυτό.

Ακόμα, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έχει απευθύνει πολλές φορές στην κεντρική διοίκηση το χρόνιο αίτημα για μετεγκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων σε νέες. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με σχετική απόφασή του από το 2011, έχει εγκρίνει την παραχώρηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οικοπέδου σε κατάλληλη περιοχή στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί, όπως και οι προηγούμενες, δεν έλυσε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τους πυροσβέστες και τον λαό του Βόλου, τουλάχιστον για μια εικοσαετία. Μάλιστα, είναι σοβαρός ο κίνδυνος να παρέλθει ο χρόνος ισχύος της παραχώρησης του συγκεκριμένου οικοπέδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μετεγκατάσταση του Σταθμού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών σχετικά με την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Βόλο και την ένταξη του έργου (μελέτη – κατασκευή) στις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού;».

Δείτε ακόμα...