Ερώτηση για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης που δεν έλαβαν άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης

Στρατιωτικοί και φαντάροι της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Γουδί, Αττική
Φώτο Αρχείου / Στρατιωτικοί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στο Γουδί, Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης που δεν έλαβαν άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που υπηρετούν στη Δ΄ Μοίρα Καταδρομών στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης (Δ΄ ΜΚΔ), μετατέθηκαν έκτακτα στη Β΄ Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα Ημαθίας (Β΄ ΜΚΔ), χωρίς ωστόσο να τους χορηγηθεί η 10ήμερη άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης που δικαιούνται όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να λάβουν κανονική άδεια απουσίας, προκειμένου να μετακινηθούν από τη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης στη Νάουσα Ημαθίας.

Το παραπάνω γεγονός μεταφέρθηκε υπό μορφή καταγγελίας από Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Η ΠΟΕΣ με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι η άδεια απουσίας που προβλέπεται και χορηγείται λόγω μετάθεσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν χορηγείται στους ΟΒΑ διότι αυτά τα στελέχη δεν μετατίθεται κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ωστόσο το γεγονός της μετάθεσης των Ο.Β.Α έχει πραγματοποιηθεί για λόγους που έκρινε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά συνέπεια η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει την αδικία προς αυτά τα στελέχη, που κατ΄ εξαίρεση μετατέθηκαν και να τους δοθεί η άδεια μετάθεσης.

Επίσης η κανονική άδεια απουσίας που έλαβαν, να τροποποιηθεί σε άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης ή άλλου είδους άδεια, ώστε να μην χαθούν ημέρες από την προβλεπόμενη και αναγκαία για αυτούς κανονική άδεια απουσίας τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τους ΟΒΑ που κατ΄ εξαίρεση μετατέθηκαν ώστε να τους δοθεί η άδεια μετάθεσης και να μην χάσουν ημέρες από την κανονική τους άδεια;»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...