Ερώτηση στη Βουλή για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου με μόνιμο προσωπικό και μέσα

Πυροσβεστικά οχήματα
Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λήμνου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να ενισχυθεί, τόσο με μόνιμο προσωπικό, όσο και με μέσα.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου και στη συζήτηση που ακολούθησε κατά τη συνάντηση, με τους εκεί υπηρετούντες πυροσβέστες, επισημάνθηκαν ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, τα οποία δυνητικά επηρεάζουν δυσμενώς την επιχειρησιακή επάρκεια της εκεί Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενόψει μάλιστα της ήδη έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Όσον αφορά την ενίσχυση του προσωπικού, απαιτείται η άμεση τοποθέτηση επιπλέον πέντε (5) μονίμων πυροσβεστών για κάλυψη των επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, κυρίως για το χρονικό διάστημα που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι εποχικοί πυροσβέστες.

Επιπλέον, είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας δεύτερου Κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, με αποστολή να καλύπτει το Κεντρικό και Ανατολικό του τμήμα.

Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκε επίσης, η ανάγκη ανανέωσης των ατομικών μέσων ασφάλειας και προστασίας, αλλά και του διασωστικού εξοπλισμού, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ατυχημάτων.

Τέλος, τέθηκε το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα, γενικά του πυροσβεστικού προσωπικού, για την ένταξη του επικίνδυνου επαγγέλματός τους, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθεί:

  • Η δημιουργία και λειτουργία δεύτερου κλιμακίου πυροσβεστικής στη Λήμνο.
  • Ο διορισμός 5 επιπλέον μονίμων πυροσβεστών σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας της υπηρεσίας του νησιού.
  • Η ανανέωση του εξοπλισμού των διασωστικών μέσων και των μέσων ατομικής προστασίας του προσωπικού.
  • Η ένταξη του επαγγέλματος των πυροσβεστών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Δείτε ακόμα...