Ερώτηση στη Βουλή για τη χορήγηση δωρεάν self test και στους στρατευμένους

Στρατιωτικοί Γιατροί - Υγειονομικό
(Φωτό Αρχείου)-Άσκηση “Παρμενίων” 2015 / Πηγή: Eurokinissi

Τη χορήγηση και στους στρατευμένους δωρεάν self test, ώστε να εξασφαλιστεί, ο εντοπισμός και η απομόνωση πιθανών κρουσμάτων, ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Άμυνας.

Η ερώτηση:

Θέμα: Χορήγηση δωρεάν self test και στους στρατευμένους.

Η κυβέρνηση χορηγεί δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία, στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους εκπαιδευτικούς και στο διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων καθώς και στους νέους και στις νέες που είναι από 18 έως 30 ετών. Επίσης για τις επόμενες τρεις βδομάδες (7-14 Ιουνίου, 15-22 Ιουνίου και 23-30 Ιουνίου) οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν πήρε ανάλογα μέτρα για τη χορήγηση δωρεάν self test και για τους στρατευμένους, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση των rapid test και των μοριακών τεστ.

Είναι γνωστά, τα φαινόμενα του συνωστισμού, στις στρατιωτικές μονάδες, στους θαλάμους, τα εστιατόρια, στα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδας, καθώς και οι ελλείψεις σε υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό. Πάρα πολλές μονάδες αποδείχτηκαν ότι ήταν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού στους στρατευμένους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όταν οι στρατευμένοι έπαιρναν την άδειά τους, να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού στις οικογένειές τους, αφού δεν γίνονταν τα απαραίτητα τεστ, ούτε τηρούνταν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στις μονάδες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη χορήγηση και στους στρατευμένους δωρεάν self test, ώστε να εξασφαλιστεί, ο εντοπισμός και η απομόνωση πιθανών κρουσμάτων;

Δείτε ακόμα...