Ερυθρά Θάλασσα: Δυνάμεις των ΗΠΑ κατέστρεψαν τρία μη επανδρωμένα πλοία επιφανείας – δύο πυραύλους κρουζ – ένα επιθετικό drone

Το αντιτορπιλικό «Thomas Hudner» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Το αντιτορπιλικό «Thomas Hudner» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US NAVY)

Παραμένει στο «κόκκινο» η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα και την Υεμένη, όπου κατευθύνεται και η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα», βάζοντας βαθύτερα τη χώρα στο «στόμα του λύκου» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και για τα ευρωατλαντικά σχέδια. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν τρία μη επανδρωμένα πλοία επιφανείας, δύο πυραύλους κρουζ, καθώς και ένα επιθετικό drone, πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι.

Σε ανάρτησή της η CENTCOM – η οποία είναι υπεύθυνη για τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή – είπε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούτι και τα χερσαία όπλα στοχοποιήθηκαν καθώς αποτελούσαν «άμεση απειλή» για τα εμπορικά πλοία και το Ναυτικό των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πρωτοστατήσει σε επιθέσεις κατά των Χούτι στην Υεμένη με στόχο την οργάνωση που στοχεύει τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Οι δυνάμεις των Χούτι δήλωσαν ότι οι επιθέσεις τους είναι απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν έως ότου το Ισραήλ τερματίσει τις επιθέσεις του στο παλαιστινιακό έδαφος.

Δείτε ακόμα...