Ανυπολόγιστες ζημιές από τις πλημμύρες – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Λάρισα

Μέσα στη νύχτα ξεκίνησαν να σπάνε τα αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός, καθώς τα νερά του είχαν φτάσει τα 9 μέτρα.

Υπό τον φόβο πλημμυρικών φαινομένων, ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε στην εκκένωση των χωριών Μάνδρα, Κουτσόχερο και Αμύγδαλα. Οι κάτοικοι εκκένωσαν προς το κέντρο της Λάρισας.

Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας στη Γιάννουλη το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές. 

Τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος Θεσσαλίας προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού από την κακοκαιρία.

Στην Πηνειάδα Τρικάλων, περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο σχολείο του χωριού, όπου είναι υπερυψωμένο σημείο, καθώς τα νερά του Πηνειού κινούνται προς το χωριό.

Τρίκαλα

Παράλληλα, εξίσου δύσκολη νύχτα πέρασαν κάτοικοι των Τρικάλων καθώς ο Λήθαιος ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα στην περιοχή Μπάρα Τρικάλων οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακόμη πιο δύσκολη κάνει την κατάσταση το γεγονός ότι δεν έχουν νερό.

Τα ξημερώματα μηνύματα από το “112” εστάλη και στους κατοίκους της Φαρκαδόνας, που καλούνταν να εκκενώσουν προς Γριζάνο, ενώ όσοι μένουν στους οικισμούς Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος, που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό, προτράπηκαν να μεταβούν στην Οιχαλία.

Στο δημαρχείο του χωριού διανυκτέρευσαν πολλοί κάτοικοι του χωριού Μεγάλα Καλύβια. ενώ όπως κατήγγειλαν δεν έφτασε καμία βοήθεια.

Μεγάλη καταστροφή υπέστη το παλιό γεφύρι της Σαρακίνας, το οποίο προσφάτως είχε ανακατασκευαστεί και χθες κατέρρευσε.

Την ίδια ώρα, σε ΤρίκαλαΚάτω ΕλάτηΠαραπόταμοΛιλήΒαλομάνδρι η κατάσταση παραμένει απελπιστική και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για τις επόμενες μέρες καθώς θα κληθούν να μετρήσουν τη ζημιά της περιουσίας τους, την ίδια ώρα που κράτος κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις ΄΄άφησαν το λαό απροστάτευτο.

Καρδίτσα

Για πάνω από ένα 24ωρο παραμένουν εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας χωρίς νερό και τροφή.

Το βράδυ πέντε βάρκες του στρατού πήγαν σε κάποιους κατοίκους υλική βοήθεια, ωστόσο οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αβοήθητοι.

Ο απολογισμός είναι έξι νεκροί και πολλοί ακόμα αγνοούμενοι.

Φαίνεται πιο καθαρά, για ακόμα μια φορά, η επιλεκτική ανικανότητα του κράτους, να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες.

Δείτε ακόμα...