ΕΣΠΕΕΞ: Για τη χορήγηση άδειας και δώρου Πάσχα

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ)
Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ)

Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας απέστειλε η Ένωσή Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ) για την χορήγηση άδειας και δώρου Πάσχα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια, είθισται να χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαιωματικά κατά την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα), αριθμός ημερών αδείας απουσίας πέρα των προβλεπομένων.

Φέτος, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να χορηγηθεί η εν λόγω άδεια, με πληροφορίες που καταφθάνουν στην Ένωσή μας, σε δύο (2) «γκρουπ» των εννέα (9) ημερών το καθένα. Το πρώτο από τις 29 Απριλίου έως τις 07 Μαΐου 2024 και το δεύτερο από τις 09 Μαΐου έως και τις 17 Μαΐου 2024.

Δεδομένου ότι τα παραπάνω δεν έχουν εισέτι επισημοποιηθεί, παρακαλούμε όπως επισπεύσετε την ανακοίνωσή τους, εφόσον υπάρχει βούληση χορηγήσεώς τους, προκειμένου οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους να προμηθευτούν έγκαιρα και το δυνατόν νωρίτερα, φθηνά ταξιδιωτικά εισιτήρια για τις πατρογονικές τους εστίες, αποφεύγοντας φαινόμενα προηγούμενων ετών, κατά τα οποία πλήρωναν «ποινή» για την αλλαγή των ημερομηνιών των εισιτηρίων που είχαν ήδη προμηθευτεί νωρίτερα.

Κλείνοντας, παρακαλούμε όπως εξεταστεί η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, εν είδη δώρου Πάσχα, έστω και σε μορφή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας, το συνολικό καθαρό ποσό της οποίας, να μην είναι κατώτερο των εξακοσίων ευρώ (600,00 €).”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...