Έστειλαν αστυνομία σε γιατρούς για την πραγματοποίηση εφημεριών στο ΓΝ Μεσολογγίου!

EUROKINISSI

Άλλο ένα εξοργιστικό περιστατικό, δείγμα της τραγικής υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα Υγείας και της κατάστασης που επικρατεί, ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία, σημειώθηκε στο Μεσολόγγι. Την Παρασκευή 20 και την Κυριακή 22 Γενάρη, περιπολικά της Αστυνομίας πήγαν στα σπίτια γιατρών που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εφημερίες στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» της πόλης.

Στην πρωτόγνωρη αυτή κίνηση, προχώρησαν με απόφασή τους η 6η ΥΠΕ, σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, εφαρμόζοντας τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» για δύο γενικούς γιατρούς. 

Αφορμή για την κλήση της αστυνομίας, ώστε οι δύο γενικοί γιατροί να μεταβούν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, στάθηκε το γεγονός της αποψίλωσης της παθολογικής κλινικής. Σε αυτή έχουν απομείνει μόλις δύο ειδικευόμενοι παθολόγοι, που μαζί με τους μόνιμους δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες ανάπτυξης της κλινικής η οποία, μαζί με αυτή της covid-19, φτάνει περίπου τις 40 κλίνες. Έτσι καλούνται οι γενικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας να καλύψουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι δύο γιατροί που κλήθηκαν να εργαστούν με εντέλλεσθε (και μάλιστα η μία βρισκόταν με τα παιδιά της σπίτι την Παρασκευή), ανήκουν οργανικά στο ΚΥ Αιτωλικού και εργάζονται σε περιφερειακά ιατρεία. Η εξοργιστική εντολή του «εντέλλεσθε» υπογράφηκε κατ’ ευθείαν απ’ τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, που πρωτοστατεί… στις μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, μακριά απ’ την πραγματοποίηση προσλήψεων και φυσικά την κάλυψη όλων των αναγκαίων κενών στον τομέα της Υγείας.

Για την εγκληματική για την υγεία του λαού κατάσταση που δημιουργείται στα νοσοκομεία, αλλά και την εξίσου επιβαρυντική κατάσταση για τους εργαζομένους σε αυτά, τεράστιες είναι οι ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α.), μειώνουν τις χρηματοδοτήσεις στην Υγεία, δεν πραγματοποιούν τις αναγκαίες προσλήψεις, πρωτοστατούν στην είσοδο των ιδιωτών και την περεταίρω εμπορευματοποίησή της.

Το γεγονός έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία και έχει καταγγελθεί και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος απαιτεί μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στο νομό.

Δείτε ακόμα...