Εθνική Αντίσταση: Συμπλήρωση 80 χρόνων από την επίθεση που εξαπέλυσε η ναζιστική Γερμανία εναντίον της Ελλάδας το 1941

Εθνική Αντίσταση: ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ / Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντίστασης - Federation International of Resistance (FIR)
Εθνική Αντίσταση: ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ / Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντίστασης – Federation International of Resistance (FIR)

Την ανάγκη του αγώνα για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, καταργώντας την εξουσία του κεφαλαίου, αναδεικνύει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων, στις 6 Απρίλη, από την επίθεση που εξαπέλυσε η ναζιστική Γερμανία εναντίον της Ελλάδας το 1941.

Θυμίζοντας τα γεγονότα της εποχής, τονίζει ότι «το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή σάλπισε την Αντίσταση με τη δράση του για την οργάνωση του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας και τη σωτηρία του λαού. Οι κομμουνιστές που δραπέτευσαν από τις εξορίες, καθώς και άλλοι που δρούσαν παράνομα, προχώρησαν στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ και στην οργάνωση της πάλης κατά των κατακτητών ιδρύοντας το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις για την επιβίωση του λαού μας και τη σωτηρία του από την πείνα και για την απελευθέρωση της χώρας».

Και συμπληρώνει: «Ογδόντα χρόνια μετά η Ιστορία διδάσκει ότι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η μόνη απάντηση είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός. Έτσι θα καταργηθούν οριστικά οι οικονομικές κρίσεις και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, θα ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Ο αγώνας της ΕΑΜικής Αντίστασης και η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ διδάσκουν ότι όσο ισχυρός κι αν φαντάζει ο αντίπαλος των λαών, όπως στην περίοδο της Κατοχής -και πριν στην εποχή των αστικών επαναστάσεων- οι συσχετισμοί αλλάζουν και οι λαοί μπορούν να νικήσουν αν συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και παλέψουν οργανωμένα, σήμερα με ηγέτη και καθοδηγητή το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, στην Ελλάδα.

Μ΄ αυτά τα διδάγματα, τιμώντας ως ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ συνεχίζουμε σήμερα τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στη μετατροπή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, μετατρέποντας τη χώρα μας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε pdf

Δείτε ακόμα...