Έβρος: Ανεξέλεγκτη για 13η συνεχόμενη ημέρα η πυρκαγιά – Προειδοποιητικό μήνυμα 112 στο Σουφλί

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο. Για 13η συνεχόμενη ημέρα στη περιοχή του Σουφλίου καίνε πύρινα μέτωπα πολλών χιλιομέτρων, τα οποία γιγαντώθηκαν λόγω των ανέμων.

Πριν από λίγο εστάλη στους κατοίκους του Σουφλίου προειδοποιητικό μήνυμα του 112 ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Η σύντομη καταιγίδα που ξέσπασε στα ορεινά, μέσα στη μέρα, δεν ήταν αρκετή για να ανακόψει την φωτιά και να σταματήσει την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Ενεργά μέτωπα υπάρχουν από Κοτρωνιά προς Σιδηρό και στο χωριό Γιαννούλη, καθώς και ένα που κατευθύνονταν προς τον μικρό πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς.

Μεγάλες προσπάθειες καταβλήθηκαν και σήμερα -κατόπιν εορτής- για την διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στον μικρό πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς, το οποίο έχει υποστεί πρωτοφανή καταστροφή.

Ωστόσο, πρόκειται για δύσβατη περιοχή που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν οι εξαντλημένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι των χωριών κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, επίγειων και εναέριων, βλέποντας το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα.

Αν και στα χωριά έχουν εδώ και μέρες σταλθεί μηνύματα για εκκένωση, αρκετοί κάτοικοι παραμένουν, προσπαθώντας να σώσουν μόνοι τους το βιός τους, καθώς το αστικό κράτος και η κυβέρνηση έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Δείτε ακόμα...