Έβρος: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα να καίνε ακατάπαυστα

Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά για πέμπτη συνεχόμενη μέρα στον Έβρο με την κατάσταση να είναι τραγική

Επιχειρείται από το πρωί να αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, τους εθελοντές και τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν πυρετωδώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου.

Η πύρινη λαίλαπα, που συνεχίζει να καίει στην Αλεξανδρούπολη άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στη χλωρίδα του Νομού, καμένες περιουσίες και σπίτια.

Οι επίγειες δυνάμεις, που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Συνολικά 16 οικισμοί εκκενώθηκαν χθες με χιλιάδες κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους και να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον τραγικό θάνατο 18 ανθρώπων, ξεριζωμένων μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς.

Αναφορικά με τους κατοίκους που εκκένωσαν χθες τα σπίτια τους σε Κίρκη, Άβαντα, Μαΐστρο, Άβαντα, Χηλή παραμένουν εκτός, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι οικισμοί του Άβαντα, της Νίψας και του Δωρικού απειλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο από την πυρκαγιά της Μελίας όσο και της Δαδιάς με τη δεύτερη να απειλεί και πάλι τον Άβαντα αν φύγει νοτιοδυτικά λόγω των βορειοανατολικών ανέμων.

Από τις περιοχές στην Αλεξανδρούπολη, που μετρούν τις μεγαλύτερες καταστροφές είναι η Παλαγία, όπου έγιναν παρανάλωμα του πυρός σπίτια και αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα...