Έβρος: Ανησυχητική είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο Μηχανικού «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα

ΤΑΜΣ στον Έβρο 17-18/6/2020
Φώτο Αρχείου / ΤΑΜΣ στον Έβρο / Άσκηση του Στρατού – Μηχανικό – Άρματα Μάχης -17-18/6/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο Μηχανικού «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα Έβρου όταν λίγες μέρες μετά την κατάταξη νεοσυλλέκτων εμφανίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε νεοσύλλεκτους που είχαν συμπτώματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αντί να γίνουν τεστ σε όλο το στρατόπεδο και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα το μόνο μέτρο που αποφασίστηκε ήταν να βγουν σε καραντίνα οι θάλαμοι των στρατιωτών που νόσησαν. Αυτή η πρακτική, που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες και σε άλλα στρατόπεδα, έχει αποδειχθεί ότι αντί να περιορίζει, τελικά δημιουργεί προϋποθέσεις μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού μιας και όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα στοιβάζονται στους ίδιους θαλάμους-καραντίνας με αποτέλεσμα αν ένας είναι θετικός να κολλήσουν και άλλοι.

Ήταν επόμενο λοιπόν σήμερα να εμφανιστούν άλλοι δύο φαντάροι που νοσούν από κορωνοϊό και αρκετοί ακόμα που εμφανίζουν συμπτώματα. Να σημειωθεί ότι στους θαλάμους του συγκεκριμένου στρατοπέδου δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις αποστάσεις μεταξύ των κρεβατιών.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι δεν εξασφαλίζει περισσότερους χώρους απομόνωσης – καραντίνας για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά και το ότι δεν παίρνει δραστικά μέτρα μείωσης του συγχρωτισμού, μέτρα για την ατομική υγιεινή των φαντάρων και την απολύμανση των εγκαταστάσεων.

Δείτε ακόμα...