Έβρος: Διασώθηκαν 16 πρόσφυγες – μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού

Φωτό αρχείου

Δεκαεπτά μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης από νησίδα του ποταμού Έβρου σε επιχείρηση της Αστυνομίας, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ. 

Οι πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν σε σημείο κοντά στο Πύθιο, όπου τους είχε εγκαταλείψει διακινητής αφού πρώτα τους μετέφερε από την τουρκική πλευρά των συνόρων με βάρκα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για επτά άντρες, δύο γυναίκες και οκτώ ανήλικους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μάη, είχε πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή αντίστοιχη επιχείρηση για τη διάσωση ακόμα 39 προσφύγων και μεταναστών που είχαν επίσης εγκαταλειφθεί σε νησίδα του Έβρου από διακινητή.

Η πολιτική της καταστολής, των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων, που εφάρμοσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, οδηγεί σταθερά τους κατατρεγμένους στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών, με τραγικά αποτελέσματα για τους ίδιους. Καθώς η στάθμη του ποταμού κατεβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, διευκολύνονται τα περάσματα για τους διακινητές.

Δείτε ακόμα...